BALI BLUE MOON
Chuťový profil: Čokoláda, Anýz, Vanilka - Pražení: OOOO
Kategorie: | Výběrové kávy Single Origin |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Trvanlivost: | 6 měsíců |
Farma: Subak Abian farming str.
Region: Kintamani Highlands
Odrůda: Blue Bourbon
Výška: 1500 mnm
Zpracování: Wet hulled
Certifikace: ORGANIC, RFA
Doplňkové info:
Organická káva Bali Blue Moon je ohromně bohatá na sirupové tóny tmavé čokolády, krémový pocit v ústech a kořeněný závěr. Zemité tóny jsou celkově velmi jemné.
Po ničivém výbuchu sopky v roce 1963 balijská vláda oživila jejich kávové zemědělství a ekonomiku tím, že rozdala zásoby semen kávy místním farmářům a podpořila kampaň na pěstování kávy na celém ostrově. Dnes je na indonéském Bali více než 7 000 hektarů zemědělské půdy pěstující organickou kávu. Pesticidy a chemikálie jsou nezákonně používány na jakékoli plodině, která se pěstuje na 100% organických hnojivech. Vylepšené postupy pěstování kávy pouze zvýšily hodnotu této pozoruhodné kávy na Bali Blue Moon a zlepšily socioekonomické podmínky v celé ostrovní zemi.
Sklizeň začíná v květnu nebo začátkem června a končí v září nebo začátkem října. Po sběru třešní je farmáři roztřídí, aby vybrali třešně, které nesplňují jejich standard kvality. Po roztřídění je vnější obal třešní odstraněn rozvlákňovacím strojem, poté se káva vloží do fermentačních nádrží na 24-36 hodin. Po umytí je káva sušena na slunci na terasách a sušárnách
Farmáři z oblasti Kintamani jsou z velké části silně organizováni prostřednictvím Subak Abian (SA), tradiční strukturované organizace farmářů na Bali založené na hinduistické tradici Tri-Hita-Karana.