ETHIOPIA SIDAMO HARAR
Věděli jste, že Etiopie je kolébkou kávy? A že zde najdete oblast Kaffa, kde káva dodnes roste i divoce? I proto není divu, že etiopská káva je natolik ceněná. Vychutnejte si výběr z jejích chuťových profilů z oblastí Sidamo a Harar z produkce drobných farmářů.
Etiopská káva z oblastí Sidamo a Harar v sobě snoubí obrovskou chuťovou rozmanitost těchto pěstitelských oblastí.
🌏Sidamo se nachází v jižnější části Etiopie a díky vysoké nadmořské výšce 1600–2200 metrů i dostatku srážek je známá jako oblast s ideálními podmínkami pro pěstování kávy. Výsledkem je káva jasné a čisté chuti s květinovým aroma, tóny citrusových plodů a čokoládovými podtóny.
🌱Naproti tomu oblast Harar se nachází ve východní etiopské vysočině a představuje jednu z nejstarších oblastí produkce kávy. Často se zde pěstuje v divokých podmínkách na malých farmách v nadmořských výškách kolem 1400–2000 metrů.
Zde se káva zpracovává přírodní suchou metodou: kávové třešně se suší na slunci i s dužinou, což kávě dodává odvážný ovocný charakter, s pronikavou chutí a těžkým tělem.
👉Společně pak Sidamo a Harar nechávají vzniknout komplexnímu a dobře vyváženému šálku kávy s jedinečnými tóny černého rybízu, jahod a čokolády.
☕Tak si je nenechte ujít unikátně právě v naší pražírně HENRI!
Parametry:
- Farma: Drobní farmáři
- Region: Sidamo, Harar
- Odrůda: Hairloom
- Výška: 2000–2750 m n. m.
- Zpracování: Natural, sušeno na slunci
- Chuťový profil: Černý rybíz, jahody, čokoláda
- Pražení: OO
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Výběrové kávy Single Origin |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.25 kg |
| Trvanlivost: | 6 měsíců |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
